Dolgu Uygulamaları Yüzü Şişirir ya da Genişletir mi? - Ez Derm
blog img

Sincap yanaklar, sosis dudaklar veya uzamış bir çene çoğu kişi için istenmeyen sonuçlardır.

Tanıdığınız bir kişinin doğal olmayan bir şekilde dolgun ve bazen de tanınmayan bir yüze dönüştüğünü görmek rahatsız edicidir. Dermal dolgu maddeleri, yaşlanma belirtileriyle mücadele etmenin ve yüzünüze hacim kazandırmanın harika bir yolu olsa da, yüzün doğal görünmesini sağlamak için kullanılacak doğru miktarını bilen profesyonel bir uzmanın uygulaması önemlidir. Yetkin olmayan kişiler tarafından yapılan dolgu uygulaması cildi germek için çok fazla dolgu maddesi uygulamanın doğru olduğunu düşünmekteler. Ne yazık ki, iyi bir şeyin çok fazlası kötü olacaktır. Sonuç, tipik sincap yanaklar, sosis dudaklar veya anormal uzamış bir çene görünümüdür. Çok fazla dolgu maddesi uygulamaları hem genç bir insanın tuhaf görünmesine hem de daha yaşlı görünmesine neden olacaktır.

Bu durum, yüz dolgu uygulaması düşünen kişiler için de gerçek bir endişe kaynağı oluşturur ve bu kişiler dolgu uygulamalardan kaçınırlar.

Yapılan yanlış teknikle, uygun olmayan dolgu seçenekleriyle, uygulama hatasından dolayı; yanakların aşırı doldurulması, yüzün doğal kontur dengesini bozabilir, gözlerin şeklini etkileyebilir. Madonna, Nicole Kidman ve Janice Dickison gibi ünlülerde bile şaşırtıcı sonuçları görmekteyiz.

Dolgu maddeleri seçilirken ve uygulanırken hastanın yüzünün 3 boyutlu yapısına uygun, estetik alanların harmonisini bozmayacak şekil ve biçim seçilerek tedavi planlanır.

Yaş ile birlikte yüzümüz hacim kaybeder yanaklar düzleşir, şakaklar çöker, dudaklar incelir içe döner, çene geriye doğru çekilir, ağız köşesinden çene sınırına uzanan oluklanma belirginleşir, çene hattının belirginliği azalır. Bütün bu değişimlere karşı koymak için hacmi artırmak için dolgu uygulamaları yapılır. Enjeksiyonlar düzgün bir şekilde gerçekleştirildiğinde, olağanüstü güzel sonuçlar alınır. Doktorunuzun doğru teknik, bilgi ve deneyimi yanı sıra estetik anlayışı ile uygulandığında hacim kaybı olan alanların geriye kazandırılması mükemmel bir şekilde sağlanacaktır. Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.

20’li yaşlarda kozmetik amaçla yapılan yanak dolgusu- dudak dolgusu-burun dolgusu- çene hattının belirginleştirilmesi (jawline dolgu) doğru teknik, uygulayıcının deneyimi ve uygun dolgu seçimi ile yapılırsa herhangi bir abartılı görünüm olmadan kişiyi güzel-çekici gösterecek estetik harmoniye ulaşacaktır.

Dolgu uygulamalarında; kullanılan ürün, uygulanacak teknik, kişinin bu uygulamalardaki deneyimi önemlidir. Ve uygulama öncesinde kişinin yüzünün anatomik yapısı değerlendirerek en uygun uygulamanın ne olacağına karar verilmelidir.

Sincap yanaklar, sosis dudaklar veya anormal bir çene olağan bir durum değildir, uygulama hatalarındadır.

En Çok Okunanlar

  • Güneş Yanığı
    Güneş yanığı, dokunulduğunda sıcak hissedilen ağrılı bir cilttir...
  • Cildiniz İçin En İyi 7 Antidoksan
    Antioksidanlar, hücrelerin yaşlanmasına neden olan oksidatif stresi tersine çevirerek veya önleyerek çalışırlar...
  • Erkek Tipi Saç Dökülmesi
    Erkek Tipi Saç Dökülmesi: Genetik olarak yatkın kişilerde hormonların etkisiyle kıl follikülünün incelmesidir...

Sosyal Medya