Cildiniz İçin En İyi 7 Antioksidan - Ez Derm
blog img

Antioksidanlar, hücrelerin yaşlanmasına neden olan oksidatif stresi tersine çevirerek veya önleyerek çalışırlar.

Oksidatif stresi tanımlamak için bir örnek verecek olursak; dilimlenmiş bir elmanın kahverengiye dönüşmesidir.

Ne yazık ki, oksidatif stres hasarı cildin düzenli olarak kendi kendini onarma sistemlerini engeller. Yaş ile birlikte cildimizde oksidatif stress artmaktadır aynı zamanda güneş ışığı, hava kirliliği, çevresel toksinler, sigara, yetersiz uyku, kötü beslenme ve stres de oksidatif stresi artırmaktadır. Bu nedenle kullanılacak olan topikal antioksidanlar oksidatif stresi azaltmakta etkilidir.

C Vitamini

Dermatologlar arasında favori olan C vitamini, en çok çalışılan antioksidanlardan biridir. Serbest radikal temizleyici olarak, C vitamini kollajen üretimini artırıcı ve lekeleri azaltıcı etkinliğe sahiptir. Ürünlerde L-askorbik asit, C vitamini esteri, askorbil palmitat, sodyum askorbil fosfat, magnezyum askorbil fosfat veya lipofilik C vitamini olarak listelenebilir. En etkin kontrasyonu %8-15 arasındadır. Uygulama: sabahları tüm yüze uygulandıktan sonra üzerine güneş kremini kullanılmasını şeklindedir.

Niacinamide

B3 vitamini olarak da bilinen niasinamid cildin dokusunu ve tonusunu iyileştiren güçlü bir antioksidandır. İnce çizgileri, kırışıklıkları, lekeleri azaltır ve ciltteki yağ dengesini düzenleyerek sivilce tedavisinde de etkinliği mevcuttur. Yatıştırıcı etkinliği ile kızarıklığı da azaltır.

Resveratrol

Resveratrol, vücuda gerekli olan maddelerden bir tanesidir. Çünkü resveratrol tam bir antioksidan kaynağıdır. Vücudun yenilenmesine ve sağlıklı olmasına büyük katkı sağlar. Çoğunlukla kırmızı-mor meyvelerin kabuklarında bulunan bir antioksidan olan resveratrol, bitkilerin savunma zırhı olarak işlev görür ve cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında benzer şekilde onarıcı bir etkiye sahiptir. Resveratrol, cildi sakinleştiren, cilt yaşlanmasını azaltan güçlü bir antioksidandır. Uygulamayı: akşamları önermekteyiz, çünkü UV ışınlarına maruz kalma resveratrolün etkinliğini azaltmaktadır.

E vitamini

E vitamini, ciltte dahil olmak üzere vücuttaki birçok organın düzgün çalışması için gerekli olan önemli bir antioksidandır. Cildin iyileşme sürecini hızlandırma kabiliyeti için yaygın olarak kullanılır. E vitamininin genellikle kuru cildi tedavi etmek için formüle edilmiş nemlendiricilerde, kremlerde, losyonlarda ve ayrıca çatlak izlerini azaltmak için tasarlanmış ürünlerde bulunmaktadır. E vitamini ayrıca diğer antioksidanları stabilize etmeye ve etkinliklerini artırmaya yardımcı olur, bu nedenle genellikle C vitamini veya resveratrol ile beraber kullanılması her birinin ürünün etkinliğini artırır.

Retinol (A vitamini)

Yaşlanan ciltteki biyolojik saati geri döndürmeye yardımcı olmak için tekrar tekrar kanıtlanmış bir bileşen varsa, bu retinoldür. A vitamininin bir türevi olan bu antioksidan, kollajen üretimini etkili bir şekilde uyarabileceği ve hücre yenilenmesini ve onarımını hızlandırabileceği kadar derine nüfuz etmesini sağlayan küçük moleküler yapısı nedeniyle özellikle etkilidir. Sadece kış döneminde kullanılmasını öneriyoruz.

Koenzim Q10

Yaş aldıkça vücudumuzda ubikinon olarakta bilinen koenzim Q10’un varlığı yavaş yavaş azalır ve bizi kırışıklıklara ve foto-yaşlanmaya karşı daha duyarlı hale getirir. Araştırmalar, bu antioksidanın artan topikal uygulamasının serbest radikal hasarıyla savaşmaya yardımcı olduğunu ve cilt hücrelerimizi sağlıklı tuttuğunu göstermektedir. Bu ürün cilt tarafından kolayca emilir ve elastikiyeti artırarak dokuyu iyileştirmeye yardımcı olur ve kollajen üretimini artırır.

Polifenoller

Polifenoller her molekülde birden fazla fenol grubunun bulunduğu, antioksidan özelliği gösteren, bitkilerde doğal olarak bulunan ve onların renklerinden sorumlu olan bileşiklerdir. Meyvelerde, sebzelerde, yeşil veya siyah çayda (flavonoidler olarak da adlandırılır) bulunan polifenol türüdür. Çalışmalar, polifenoller bakımından zengin bileşenlerin tüketiminin ve topikal kullanımının, cildimizin oksidatif strese karşı doğal savunmasını geliştirmeye, yaşlanma belirtilerini önlemeye ve DNA hasarını onarmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.

20’li yaşlardan itibaren cildimize antioksidan ürünlerin kullanmaya başlanılmasını önermekteyiz.

En Çok Okunanlar

  • Güneş Yanığı
    Güneş yanığı, dokunulduğunda sıcak hissedilen ağrılı bir cilttir...
  • Cildiniz İçin En İyi 7 Antidoksan
    Antioksidanlar, hücrelerin yaşlanmasına neden olan oksidatif stresi tersine çevirerek veya önleyerek çalışırlar...
  • Erkek Tipi Saç Dökülmesi
    Erkek Tipi Saç Dökülmesi: Genetik olarak yatkın kişilerde hormonların etkisiyle kıl follikülünün incelmesidir...

Sosyal Medya