10 Adımda Parlak Bir Cilde Sahip Olmanın İpuçları - Ez Derm
blog img

Gerçek: ışıltılı cildin cazibesi asla geçmez. Ancak ışıltılı bir yüzü korumak her zaman kolay değildir ve gerçek şu ki, cildinizdeki ışıltının azalmasının sebepleri vardır.

Donuk cilt nedeniyle parıltınızı kaybettiğinizi hissediyorsanız, muhtemelen aşağıdaki nedenlerden biri sorumludur.

1. Gün içinde yeterli miktarda su için

Hidrasyon suyu ifade eder. Deri üç katmandan oluşur; dış katman (epidermis), alttaki deri (dermis) ve deri altı doku. Epidermisin en dış tabakası yeterince su içermiyorsa hidrasyonu azalır, cilt elastikiyetini kaybeder ve pürüzlü bir his verir. Her gün minimum 1,5-2 litre su içerek hem cildinizdeki hidrasyonu sağlarsınız hem de cildinizdeki toksinlerden arınabilirsiniz.

2. Peeling Uygulaması Yapın

Yüzünüzü her gün yıkıyor olabilirsiniz fakat kadınların neredeyse yarısının gözden kaçırdığı önemli bir cilt bakımı rutini vardır: peeling. Haftada 1-2 kez peeling uygulaması ile cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz.

3. Düzenli Olarak Nemlendirin

Cildimizdeki hücreler çok fazla su kaybederse cilt susuz kalabilir. Hücrelerin içindeki su içeriği azaldığında ise hücrelerde büzülmeler oluşur. Sonuç olarak cilt donuk görünür, parlaklığını kaybeder ve ince kırışıklıklar daha belirgin olur. Cildinizin optimal nemini sağlamak zorundasınız ve bunun için düzenli bir şekilde ihtiyacınız doğrultusunda cildinizi nemlendirmelisiniz.

4. Yeterli Uyku Düzeni Sağlayın

Geceleri sizi ayakta tutan her şey sizinle parlayan cildiniz arasında durabilir. “Uyku, cilt hücrelerinin kendilerini onardığı ve yenilendiği zamandır”. Bu süre kısaltılırsa veya uyku biyoritmi değiştirilirse, cilt hücreleri optimum düzeyde performans gösteremez.

5. Sigara İçimini Sınırlandırın

Sigara sağlığınıza zararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildin ışıltısını da azaltır. Sigara içmek kolajen sentezini azaltarak yıkımını artırır, cildin kanlanmasının azalmasına neden olur, cildin zamanla solgun, donuk ve kırışık görünmesine yol açar.

6. Düzenli Beslenin

Rafine şeker içermeyen, trans yağ bulundurmayan, antioksidan etkinliği yüksek dengeli ve düzenli beslenmek cilt sağlığı için önemlidir.

7. Hava Kirliliğine Karşı Önleminizi Alın

Hava kirliliği, düşük nem, sert rüzgarlar ve güneşten gelen UV ışınlarına maruz kalma gibi çevresel faktörler, korunmasız cildi matlaştırabilir.

İlk olarak, her gece yüzünüzü temizleme konusunda gayretli olun. UV ışınlarına ve kirliliğe karşı koruma sağlamak için günlük geniş spektrumlu SPF 30+ veya SPF 50 kullanın. Ayrıca “çevrede maruz kaldığımız serbest radikallerin cilde zarar vermesini durdurmak” için her sabah antioksidan serumları güneş koruyucusunun altına kullanabilirsiniz (en etkili antioksidanlardan bazıları C vitamini ve resveratrol’dür).

Bonus: Mezoterapi Uygulaması

Unutmayın ki hayatta her şey bir bütündür ve denge halindedir. Bu yüzden evde yapabileceğimiz kendimiz için en iyisi olabilecek yaşam tarzını benimseyerek yaşanmışlığın izlerini daha kolay azaltabilirsiniz.

En Çok Okunanlar

  • Güneş Yanığı
    Güneş yanığı, dokunulduğunda sıcak hissedilen ağrılı bir cilttir...
  • Cildiniz İçin En İyi 7 Antidoksan
    Antioksidanlar, hücrelerin yaşlanmasına neden olan oksidatif stresi tersine çevirerek veya önleyerek çalışırlar...
  • Erkek Tipi Saç Dökülmesi
    Erkek Tipi Saç Dökülmesi: Genetik olarak yatkın kişilerde hormonların etkisiyle kıl follikülünün incelmesidir...

Sosyal Medya